What Ive Got: GSD “Trays” + Rooftop

by

It was not until Monday that I had formally seen the interior of the GSD trays as well as the adjacent rooftop access, and the construction of the space is truly impressive. I walked into the tray area from the top level, and was able to survey the myriad creative processes under way below. The open air space and funky slanted roof resulted in a spatial flow that made the air seem as if it was tangibly infused with the creative energies of all the students in the room. The glass, natural lighting, and general shape experimentation all coalesced into the perfect creative space. Advancing through a pair of doors to the roof, I was able to survey much of Cambridge from above. Each level has its own outdoor counterpart, interacting with which I would guess offers a great source of mental relief from the stress of working indoors. 

All in all, the GSD’s interaction of the natural with the industrial facilitates the relationship between the creative and the work, thereby representing the best effort I have seen to mitigate the negatives of the traditional study space and amplify the positives.  

You may also like